superknepen för en effektiv hemstädning

Hemstädning – Smarta tips för att städa upp hemma

Tips för att städa ditt hus: Få ditt hem skinande rent på nolltid

En hemstädning av hela ditt hus kan kännas som en enorm uppgift att ta hand om men om du vet om de bästa städtipsen för ditt hus så behöver det inte bli en allt för stor syssla. Oavsett om du planerar att göra en snabbstädning av ditt hem eller om du vill rengöra varje rum på djupet så finns det olika sätt att angripa det på för att försäkra dig om att allt blir ordentligt rengjort.

Kontrollera oredan

Ett av de första tipsen för att städa ditt hus som du måste veta om har att göra med oreda. Först måste du se till att röja upp i rummet som du planerar att rengöra. Det innebär att plocka upp saker, dammsuga, desinficera och damma. Gå runt i rummet och släng bort allt skräp. Ställ gärna ihop sakerna på en plats i rummet så att du kan komma igång med att städa utan att behöva snubbla på något. Du kan alltid ställa tillbaka sakerna på samma sätt när du är färdig med att damma, desinficera och dammsuga. Nästa tips har att göra med vilken riktning du bör städa i. Du måste börja med att städa den högsta punkten i rummet i ditt hem. Till exempel, om du har takfläktar så måste du först ta hand om den innan du börjar damma dina bord.

Börja rengöra högt

Från taket så dammar du dina takfläktar och rör dig vidare mot stuckaturerna. Dessa städtips kommer att hjälpa dig spara mycket tid för att när du är färdig med att städa de höga sakerna i rummet så behöver du inte gå tillbaka och damma av dina möbler och saker igen i de lägre delarna av rummet. Allt löst damm som ramlar från de höga delarna ner på de lägre delarna kan lätt dammas bort när du fortsätter neråt. Sen går du vidare med att rengöra speglar och andra möbelytor. Försök att rengöra de saker som behöver samma rengöringsmedel samtidigt för att spara tid med din hemstädning.

Avsluta städningen lågt

Du kan sedan sopa och moppa golvet för att samla upp allt damm som fallit från de olika delarna av rummet i ditt hem. När du är färdig med ett rum så kan du använda samma rengöringstips för att fortsätta städa nästa rum. Detta håller städningen snabb för du kan städa flera saker samtidigt. Att multitaska är en ovärderlig kunskap när det gäller att städa ditt hem. Se till så att du sprejar toaletter, badkar, duschar och handfat innan du går vidare till andra områden. Medan rengöringsmedlen verkar på dessa ytor så kan du rengöra andra rum. Om du behöver få loss damm och smuts från vissa saker så bör du låta dem blötas ner ordentligt i rengöringsmedel när du börjar städa så kan de vara så medan du tar hand om de andra rummen.

Glöm inte detta vid en hemstädning!

När du väl har schemalagt en hemstädning en specifik dag så behöver du hålla dessa städtips i bakhuvudet för att säkra att ditt hem håller sig rent och fint. Tipsen på hur du städar ditt hus kommer alltid vara användbara för att hjälpa dig ha ett rent och vackert hem på snabbast möjliga tid. Om du inte har tid eller ork, anlita en rekommenderad städfirma i Lund att ta hand om städningen.